Bij Konaxx Onions in het Friese Sint Jacobiparochie is de afgelopen maanden een volautomatische uiensorteermachine geïnstalleerd door Eqraft. Vrijdag 12 augustus vanaf 18:00 uur is iedereen van harte welkom om de nieuwe sorteerlijn te komen bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje.

Bij Konaxx rollen jaarlijks 25.000 ton uien van de band. Een enthousiast, jong team zorgt dat deze gesorteerd, verpakt en verhandeld worden. Het Friese bedrijf biedt verschillende kleinverpakkingen, 25 kg-zakken, big bags en bulk. Deze worden voornamelijk geëxporteerd naar bijvoorbeeld Scandinavië, Centraal-Europa en de Baltische landen. Naast uien levert het bedrijf ook aardappelen, kool, wortelen, rode bieten, knolselderij en knolraap. Oprichter Tjerk Nagel vertelt: “We zijn deze samenwerking met Eqraft aangegaan om klaar te zijn voor de toekomst en flexibel om te kunnen gaan met de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en toenemende kwaliteitseisen van onze afnemers.”

Eqraft ontwerpt, bouwt en onderhoudt slimme agrarische fabrieken. Het in Emmeloord gevestigde bedrijf levert wereldwijd oplossingen voor het sorteren, verwerken en verpakken van uien, aardappelen en bulk. De Eqrader, een volautomatische sorteerder, is hun paradepaardje: deze machine sorteert uien snel op kwaliteit, grootte, gewicht, vorm en kleur door middel van interne en externe controles. Dankzij de camera- en infraroodtechnologie kan zelfs rot aan de binnenkant worden gedetecteerd. De Eqrader is de afgelopen jaren verder doorontwikkeld en staat inmiddels bij verschillende agrarische bedrijven in binnen- en buitenland.

De ingebruikname van de nieuwe sorteerlijn bij Konaxx is een bijzonder moment dat beide bedrijven niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Rutger Keurhorst, commercial director van Eqraft: “Afgelopen jaren zijn er nauwelijks beurzen en open dagen geweest en was de interactie binnen de sector minimaal. Toch voelen we meer dan ooit dat we met en voor elkaar de toekomst in moeten.”

Konaxx, Eqraft en Beequip Finance nodigen u uit voor dit feestelijke moment!

Voor de tap, de muziek en een versnapering wordt gezorgd, voor de sfeer en de goede gesprekken rekenen de bedrijven op u. Tijdens deze avond zijn zowel van Beequip als Eqraft mensen aanwezig om eens van gedachten te wisselen over kansen en mogelijkheden rondom toekomstige investeringen.

Praktische informatie

Datum: 12 augustus vanaf 18:00 uur
Locatie: Konaxx Onions, Kadal 32, 9079 KW, Sint Jacobiparochie
RSVP: laat in verband met de inkoop en catering alstublieft weten of u komt via info@konaxx.nl
Overnachten: kan onder andere bij Van der Valk en Bastion in Leeuwarden.